Stämpelsjukan?

Jag kan inte slita mig från stämpelträsket... Jag har ju annat att göra egentligen.
Några tags blev det.

    
Framsidan och baksidan
  
***
Sen stämplade jag ett annat format. Den passar på ett standardkort, men kanske gör den sig bättre tillsammans med lite resebilder. Kanske en Parisresa...


***
Råkade hitta en bra guide på ett litet minialbum som jag var tvungen att prova... Det kanske kommer bilder vid ett senare tillfälle,när det är klart eller OM det blir klart. Jag kom på att vi måste ha lite allt möjligt inspirerande med oss på kursen. Lite färdiga produkter som visar allt roligt som man kan göra med papper. Att det är samma tekniker som vi visar i kortkursen.

***

Nu är vi snart i hamn med planeringen inför vår Malmöresa i vår. Det har varit många turer runt hur och när vi ska ta oss dit. Nu verkar bitarna falla på plats och vi kan gå vidare till nästa fas. Bokning. Det ska bli spännande och otroligt roligt att se vad lillasyster har hittat på för spännande aktivitet. Det är ju även första gången som hon kan delta. Vi har ju träffats ca två gånger om året och hittat på någonting för oss själva, inga gubbar eller barn har fått vara med. Det är mamma, Mettan, Marina och jag. Den här gången åker vi till Malmö så då kan Madde också få vara med.
Ser verkligen fram emot det...
***
Dags att gå och knoppa
~min1~



OOOps

Hoppsan...

E kom in till mig i morse och sa att -det är bäst att du kommer in i mitt rum för att kolla en sak. Jag vet inte ens om pappa kan laga det, sa han helt allvarligt. Då blir man lite nervös och undrar vad det kan vara som har hänt. Han kikade ut mellan sina gardiner och såg stuprännan hänga ner. Klart grabben blir förskräckt när huset faller isär.
Nu hade rännan lossnat till slut. Den har hängt lös i flera år så vi har till och med haft hyresgästes på vinden. Inte för att jag har sett några hyrseinbetalningar från dem. Bara massa oljud och smuts. Sen gav dem mig dåligt samvete när vi satte plast på insidan där brädan suttit. För då satt de alla på utsidan och huttrade. Snacka om att känna sig elak. Nu har i alla fall rännan rasat på halva huset så då kanske det är dags att göra något åt det... Inge kul alls tycker jag.



Att sova eller inte sova

Det blev visst inte så långvarigt det där med sömn... T vaknade vid halv två och mådde illa. Sedan blev det skytteltrafik mellan toan och sängen. Efter andra duschningen beslutade T att han vägrade gå upp igen (det är ju ganska lång väg ner till toan när det är bråttom) så vi tog varsin soffa i beslag de få timmar som var kvar av natten. Just nu är vi rätt slaka båda två efter en natt utan någon större mängd av sömn. I och E fick vara hemma så dom inte smittar ner hela dagis om det nu är maginfluensa. Just nu är de ganska nöjda och leker tillsammans. Peppar, peppar...
***
Dagen fortsatte med mycket småtjafs mellan grabbarna. Jag var vankat som en zombie och T har legat framför tvn och flämtat hela dan. Framåt kvällen fick han jobbigt med andningen igen och lite högre temp. Fick alvedon och somnade. Nu återstår bara att se om han sover i natt...
***
Hann sitta en stund och laborera med mina Distress Ink. Gillar dem väldigt mycket nu när jag kommit på hur man ska använda dem. Borde kanske sitta med layouterna till kortkursen, va? Men jag skulle bara prova lite...
Snart dax att packa ihop för kvällen känner jag.

Kram~min1~




Trögstartad vecka

Idag var det en sån där dag som flög väg utan att jag hann med riktigt. Skjutsade barnen till dagis och drog sedan vidare till Tess. Vi planerade och beställde material till kortmakerikursen som vi ska hålla i mars. Det gick nog ganska bra till slut. Hjärnan var lite trögstartad och efter vi rett ut en del saker som jag hade glömt var vi nog på rätt spår igen.
Fick god lunch där som vanligt.

Sen var det helt plötsligt dags att åka och hämta barnen. Vi käkade mellis sen var de i full färd att leka. Kanonbra, för då passade jag på att ringa och fixa med ett par fakturafrågor. Konstiga poster och fel
summor på fakturor kan man ju inte bara strunta i.

T drog iväg och åkte skridskor med en kompis efter skolan Bäst att passa på nu, man vet ju aldrig hur länge isen finns kvar. Sen vet jag inte vad som hände med tiden riktigt, men helt plötsligt var det bara kväll. T fick svårt att andas på kvällen. Han hade svårt att somna och fick sitta inne i badrummet med duschen på tills medicinen började verka. Får kanske ringa vårdcentralen igen angående hans luftvägsproblem...
Nu måste jag nog sova en stund innan klockan ringer...

God natt ~min1~




snödag

Snö, snö, snö.
Idag passade vi på att bygga vidare på vårat snöfort, vilket efter en stunds byggande utvecklades till att bli ett klubbhus. E och I gick runt i trädgården och plockade upp återvinningsburkar och andra sopor som blåst runt i vår trädgård. Tänk så miljömedvetna de är mina små älsklingar. Va? Vaddå, gjorde se inte det för att få en bättre miljö... Jaha de skulle bara ha skräpet att leka med. Vi byggde bord och stolar och då skulle de ju äta och dricka där... Några timmar i snön var inga problem idag. Riktigt roligt hade vi.

  
Mina stora små pluttisar sitter med varsin "fjärrkontroll" i handen. För de hade ju såklart en tv i klubbhuset.
 
***
Sedan var det dags för pappa i huset att leka med snö. Skottning av entréhustaket var en nödvändighet när det kommit så mycket snö och vädret blev varmare. Kraftiga ras från taket har dundrat ner där. Lika bra att lätta på kilona för taket.





***
Vi hörs imorgon. Kram ~min1~



Slutspurten på sportlovet

Sovmorgon. En lugn och skön morgon. Ingen stress...Bara luuungt.
Ja, ja sen blev det väl kanske lite bråttom då.
I och jag hade bokat biobiljetter. Vi hade bestämt oss för att gå och se MADAGASKAR 2.
Det var I som valde film.

Madagaskar 2 (sv. tal)
Enligt mig så var det en typisk 2-film. Men helt ok. I tyckte att den var bra. Den innehöll det mesta som en film ska innehålla.
Lagom blandning av skratt, spänning och lite nästan-gråt.

N, T,och E skulle passa på att åka till lek och buslandet. Jag vill inte gärna åka till såna ställen. Tycker mest att det är stressande. Mycket folk som vimsar runt och skriker. Inte min grej just nu i alla fall. Så det överlåter jag med varm hand till min make. Han har faktiskt lovat att åka dit någon gång med dem. Faktiskt...

***
Dagen avslutades med lite god mat, godis och en familjekväll i tv-soffan. Melodifestivalkväll. Om melodifestivalen idag tyckte jag inte. Eller hur man nu ska säga. Det var väl inte så värst klockrena bidrag va? Inte vid första lyssningen i alla fall. Kommer nog att gå och tralla på några av dem när de spelas på radion sen.

***
Inga stora planer för morgondagen. Kanske kan man äntligen få till lite pysseltid?...

Carpe diem
Kram ~min1~



Inget särskilt

En ganska lugn dag idag. T åkte skridskor med en kompis på dan. Jag åkte och handlade på eftermiddan. Det var ju barnbidrag idag, dags att fylla på i förråden. Den här dan känns som den har susat iväg som ett spöke utan att jag hann märka det. Laddar för morgondagen...

Kram ~min1~

Biografbesök och huvudvärk

Idag hade vi bestämt att vi skulle hitta på något kul. I skulle vara hos mormor så E, T och jag skulle kunna hitta på något tillsammans. Efter lite disskusioner så blev det bestämt att vi skulle gå på bio. Bolt var den film som vi valde ut.

SF Bio: Bolt (sv. tal)

Vi fick pannkakslunch hemma hos mormor när vi lämnade I. Sedan åkte vi raka vägen till biografen. Bra platser fick vi i en salong som var allt annat än välfylld. Det var en fartfylld, smårolig film med en lite känslosam och lycklig avslutning. En bra film helt enkelt.
Vi for tillbaka till mormor för att hämta I. De hade bakat under tiden vi var på bio, så det blev en fika innan hemfärden. Jättegoda muffins med krossad dajm på. Mums!

***
Matlagning och huvudvärk kan nog sammanfatta resten av dagen... God natt ~min1~




Onsdag igen...

Bilen kapitel 13
N tog  med sig bilen till verkstad igen. Det blev konstaterat att det var en lamdasond som satt löst så nu ska felet äntligen vara fixat... Hoppas det. Ska i alla fall få hämta bilen i morgon.

***
Förmiddagen gled förbi utan att jag märkte det. Hann bara sätta på en tvättmaskin, dammsuga och torka golven på undervåningen. Konstigt det där med tid. 

Pannkaka med nykokt jordgubbssylt stod på menyn till lunch,
det är ett säkert kort hemma hos oss.


***

På eftermiddan åkte smågrabbarna och jag in till örebro för att handla, hämta N från jobbet och T från mormor. Väl hemma så var det bara för  T att packa fotbollsgrejer så de kom iväg till träningen.
E och I lekte en stund och jag lagade mat. Hände inte så mycket mer.

Jag påbörjade några "tags" i min lilla vrå där uppe.
  
Nu är jag så trött så det kanske är bästa att passa på att gå och lägga sig.
Kram ~min1~  




Babbel och saknad

Jättestressig morgon när ingen hittade någonting av det som skulle tas med. Dåligt förberedd som vanligt:) E och I skulle åka pulka på dagis och ha matsäck med sig. De var jättenöjda med att äntligen få ha med fika till dagis.  T skulle jag skjutsa in till mormor. Han brukar åka dit och sova över någon gång under sportlovet. Då brukar de åka till länsmuseet och gå på bildjakten, så också i år.  Halvt kaosartad start på dagen slutade trots allt med att jag kom i tid till  informationsmötet på af. Tess och jag tog en liten snabbfika, och babblade lite, innan det var dags att hämta på dagis.
***
Eftermiddagen svävade bort och jag har ingen aning var den tog vägen.
När N kom hem så åkte jag hem till Tess och planerade och disskuterade lite. Skönt att träffas och babbla lite. Saknar vårat babbel väldigt mycket. Vi har ju inte en chans att hinna träffas och babbla så mycket som när vi jobbade ihop. Saknar också mitt gamla jobb och alla arbetskamrater just nu, känner jag.
***
Ska försöka ta lite bilder imorgon, tror jag.

Sköt om er. Kram ~min1~



Tur eller otur

Hur ska jag få ner de där istapparna innan de drar med sig stuprännan ner, likadant som på framsidan... Det kan man undra. Jag kanske får kontakta elastaflickan i Superhjältarna. Eller vad göra? De hänger mitt emellan fönstret och dörren så där lagom långt så jag inte når.  Smart va?

Nu är problemet avhjälpt. N hade tydligen längre armar eller mer mod än mej (som tur var) för han hävde sig upp och fixade det. Det var ju verkligen tur.

***
T tog hit en kompis, så de spelade tv spel hela dagen. Men framåt eftermiddagen ville T åka skridskor, så vi promenerade iväg till isen och åkte en stund. E och I tog med sig en fotboll och spelade med T's kompis. Tyvärr glömde jag kameran idag. Jag som ville ha några skridskokort påT. Han har ju blivit jätteduktig på att åka.

***

Bilen kapitel 12 (eller nåt i den stilen)
Sedan var det dax för oss att åka till verkstan igen för att hämta bilen. Datorboxen nollställd och inga större fel påträffades. Larmet blev troligtvis pga strömlösheten när batteriet byttes ut. Jag kör iväg glad i hågen och plötsligt, efter flera kilometer, börjar larmlampan lysa igen. Åkte hem ialla fall. Ringde till stackers Owe och talade om att lampan lös igen. Han kommer nog bli lika galen som vi på den här bilen... Kanske får lämna in den igen under veckan. Inte så kul när det är sportlov, att vara utan bilen. Men vad ska man göra. Vill den inte b*umma så vill den inte b*umma, som DagOtto skulle ha sagt. Hoppas på bättre tur med andra saker istället... hmm, när jag tänker efter så är nog inte tur det första jag tänker på när det gäller mig.

***

Imorgon ska jag på informationsträff på Af. Kanske turen väntar där bakom kröken.
Vi hörs imorgon. Ska nog gå och lägga mig tidigt idag för en gångs skull.
Må så gott ~min1~



Lugna söndag

Idag var vi i pulkabacken. Underbart väder, det får man inte missa. Solen sken och snön gnistrade.
Smågrabbarna åkte ner för backen i full fart och drog raskt upp pulkor och
snowracers för för backen igen för att sedan kasta sig utför igen.  De ville knappt gå hem.
 
 
På vägen hem såg vi en stor snödriva. Eller?... Kanske en vinterparkerad bil...Totalt inplogad. Lycka till att få loss den bilen innan våren.


***
 Annars hände inte så mycket speciellt idag. Tog en sån där slöardag som jag kände att jag behövt ganska länge. För det är ganska stor skillnad på att inte något gjort och att bestämma sig för att inte få något gjort. Eller hur?... T kom hem ganska sent efter 4 timmars skridskoåkande och en massa bus tillsammans med kompisar hela dagen.
N var på möte angående Rhodosresan i april och fick besked om att han fick följa med. En vecka på underbara Rhodos, som vi båda tycker så mycket om, låter jättekul. Det är Svenska Innebandyförundet som arrangerar resan som går under projektet föreningsutveckling 2009. Det blir nog en givande resa både för föreningen och för N. Han såg i alla fall väldigt nöjd ut när han klev in genom dörren här hemma, så jag förstod att han skulle få åka med.

Tror ni att de kan hålla kurserna i solen vid poolkanten? Eller kanske på stranden... Snälla, bara en liten stund. Vaddårå? Det vore väl härligt.
***
 Nu är allt lugnt och tyst här hemma så det är väl bara att krypa till sängs. Kram ~min1~



fortsättning kommer här...

Idag bjöd vi på chokladmuffins och chokladbollar hemma hos oss när T och N kom hem efter innebandymatcherna. T's lag vann en match och förlorade en. Han lät rätt så nöjd med dagen.

Efter fikat tog vi en paus för att ladda för kvällen. Lotta ringde i morse och frågade om vi ville komma och äta tacopaj och kolla på melodifestivalen hos dem. Självklart ville vi ju det. Vi har ju inte varit i deras nya hus än... Det var en trevlig planlösning och lika fint som det alltid är hemma hos dem. Jättegoda pajer och ett utsökt vin. Vi fick tacka för oss och ta våra halvt sovande smågrabbar ut till den igenfrusna bilen och dra oss hemåt. T fick vi inte med oss hem, han ville sova kvar. De skulle ändå hit ut i morgon... 

Hoppas alla har känt sig uppmärksammade denna Alla hjärtans dag. Här är min gåva från N. Jättefin bukett!
 

Nu är det dags att ladda batterierna för morgondagen. God natt! ~min1~



Kram

Vill bara önska alla en riktigt härlig Alla Hjärtans Dag.  Jag återkommer nog senare ikväll med rapport över dagens händelser. Måste gå och prata med T som just kom hem efter att ha spelat innebandymatch.

Många varma hälsningar och kramar. ~min1~



Fredag den trettonde...

Idag hade jag planerat att åka in till stan och hjälpa mamma med att  transportera utemöbler som hon köpt. De skulle köras hem till henne. Jag lämnade iväg barnen till dagis och gick hem för att ta bilen och dra till stan. Jag kör några hundra meter och då lyser det en kontoll lampa på instrumenteringen, så jag vänder hem igen för att kolla med N vad det kan vara för fel. Vi kände oss båda två lite trötta på allt sk-t som varit med bilen de senaste dagarna, så det var ganska sura miner och ett konstaterande att vi skulle ringa till vår bilmekaniker. Sagt och gjort fick vi ägna förmiddan åt att åka och lämna in bilen på verkstad. Där försvann tiden (och bilen) som jag hade satt av för att  hjälpa mamma. Hoppas det går bättre nästa gång... Annars får du väl prova med lilla blå, mamma *fniss*

Jag hann i alla fall handla och städa lite under dan. Tyckte inte jag fick så mycket annat gjort idag. Hann knåpa ihop alla hjärtansdags presenter till familjen under kvällen. Inte så dumt.
Påsar med geléhjärtan till barnen och en chokladask till N.
 
Ps  - Tack för swirlarna T  -Ds

Inte så mycket mer att berätta idag så jag säger God Natt. Må gott ~min1~



Mumsigt värre

Förmiddagen gick till att söka några jobb och söka på internet. Sedan kom jag på att vi skulle baka chokladbollar tillsammans med småkillarna när dom kom hem. Den idén gillade dem skarpt. Så vi gick hem och satte fart med att rulla bollar.
 
Då kom vi på att vi ville ha mer fikabröd. Det blev till att slänga ihop en äppelkaka. Det är ett jätte enkelt recept på en supergod kaka som I har fått från dagis.

Äppelkaka

3 dl vetemjöl
2½ dl socker
1 tsk bakpulver
½ dl vatten
2-3 ägg
50 g margarin

Blanda bara ihop ingredienserna i en bunke. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Skiva på 3-4 äpplen, strö över kanel och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, 200 grader. KLART!


Så lyxig blev vår eftermiddag... Kvällsmaten fick vänta lite, för vi var ju inte hungriga så tidigt. Undra varför:)
Det var ju bra för då fick jag ju lite pysseltid mellan uppdragen i köket. Jag satte mig och skar ner spillbitar av cardstock till små "tags" (2,5x5 cm) som jag vill ha för att se de olika nyanserna på cardstock som finns att köpa. Jag tycker att jag använder nästan samma färger hela tiden men jag har kommit upp i 39 olika färger redan...
 
Bra med assistenter ibland E fixar pappersskäraren och I meckar med datorn. Han verkar ha hjälp av krokodilen. Eller?...
 

Efter en lång friluftsdag i skolan  fastnade visst T framför sitt Wii igen...
 

Mycket bilder blev det idag men jag måste i alla fall få avluta med en bild på den lilla gosingen... Visst ser det underbart ut. Jag älskar katter. Ingen kan koppla av som dem.


Nu är det dags att gå och värma vetekudden och sova. He det gott ~min1~



Glad igen

Gårdagen gick åt till att deppa för att bilen verkade totalt pajad. Vi köpte nytt batteri och satte dit, köpte startkablar och försökte med och till sist provade vi med startgas. Men näerå. Inte en tillstymmelse till att kunna starta. Vi gav upp och satte det nya batteriet på laddning. Deppade resten av dan och funderade på hur det skulle  gå att lösa ekonomiskt med att laga bilen. Jag bara såg framför mig hur tusenlapparna flög iväg. Jag gav upp för dagen.

Sedan hände det. Jag bad N att koppla bort laddaren i morse och då provade han att starta bilen. Brum, brum så var bilen igång. Gissa om jag blev lättad:) Jag kände direkt att det skulle bli en bra dag och kände mig glad igen.
Så jag tog väl min insnöade bil och åkte till stan för att hämta H.

Det var meningen att hon skulle komma hit igår men eftersom min lilla bil strejkade så fick det bli idag istället. Vi fick några pyssliga timmar tillsammans. Hon gjorde ett SÅ fint kort och en påse för godis. Mycket småprat och trevligt sällskap blev det idag.
Kortet som H gjorde. Det blev så fint.


Det blev en lång dag och jag känner mig helt slut, så jag tackar för idag och hoppas vi ses i morgon... Ha det gott ~min1~



Bilstrejk

I har hostat i natt och lät väldigt tät  i näsan så jag beslutade att vi skulle vara hemma idag. E vill ju så klart inte gå till dagis om I är hemma. När väl beslutet var fattat var det fullt ös på grabbarna. Jag hade tänkt åka och handla en sväng idag men det ville inte bilen. Tänk för att den hade ingen lust alls att starta. Troligtvis tomt batteri. Kanske måste köpa nytt i morgon. Kul, kul. Har i allafall hunnit med lite pyssel idag. 

Gjorde om några tepåsar. Perfekt till någon man tycker om (som gillar te förståss).
  

Och sedan några toffifee askar

Den här var svår att fotografera, blev mörk eller ljus och blå. Jag valde mörk för den är mest lik...
   



Dags att försöka sova lite. Borde kunna sova inatt... Natti natti, vi hörs nog imorgon. Ha de gott ~min1~



Vinter...

Nu blev det ju äntligen vinter. Jag som hade börjat längta efter våren kände mej ändå lite nöjd när jag fattade snöskyffeln och gick ut. Det var inte så bra kramsnö så vi fick skotta ihop en snöborg idag men det gick ganska bra, jag skottade och E plattade till. De andra hade ett riktigt hett snöbollskrig med snöbollar som for kors och tvärs över våra huvuden. Kul vinterlek på eftermiddagen medan solen tittade fram en liten stund.
 

Lite pyssel har jag oxå hunnit med... Toffifeeaskar igen.
     

Nu återstår väl bara en kopp te, borsta tänderna och sova, antar jag. Godnatt. Ha det gott ~min1~



Äntligen hann jag göra korten

Jag har vetat om att dessa kort skulle göras men som vanligt måste jag ju ha lite tidspress för att få något gjort. Hinner dock alltid klart med de saker som måste göras... Konstigt bara att det alltid måste göras i sista stund. Ibland blir jag lite trött på mig själv.

Babykort på beställning


60-års kort på beställning



18-årskort till min systerdotter. Tänk att hon blir myndig...


Vi har varit på 18-årskalaset och ätit tårta. Mums. Den var jättegod.


Nu ska vi sätta oss och titta på melodifestivalen. Har laddat upp med godis och så höjer vi volymen på tvn.

Ha det gott ~min1~



Mera hjärtan...

Lite mer toffifee-kläder...

     

Här har jag bara dokorerat chipboard bokstäver med papper...
 


Dekorerade tändsticksaskar och värmeljus. Perfekt gåbortpresent eller bara en liten gåva...


          
Måste sätta fart nu så jag får något gjort idag. Ha det gott ~min1~



Lite hjärtligt pysslande...

Hallå!

Med Alla hjärtans dag i antågande så blir det ju lite pyssel med hjärtan som tema. Tänkte bjuda på lite inspiration. Toffifeeaskar som har fått nya kläder...
             

Kul att jobba med kärlekstema. Det kan man aldrig få för mycket av.

Kram på er och ha det gott ~min1~


RSS 2.0